Povinné ručení

Havarijní pojištění

Sjednat pojištění vozidla online

Články

Recenze

Jak zjistím svůj Bonus/Malus online? Spočítejte si jej hned nyní.


Systém Bonus/Malus se používá u pojištění vozidel a jeho cílem je sledovat nehodovost majitelů vozidel v silničním provozu... Čtěte více...

16.

KVĚ

Nejlevnější

povinné ručení

3 minuty a porovnání všech pojišťoven máte jako na dlani...

REKLAMA

Autem na dovolenou? Sleva 25% na asistenční služby Auto Care již od 352,-Kč

Europ Assitance vznikla již v roce 1963 ve Francii a během posledních 50 let se stala celosvětovou skupinou s více než 300 miliony klientů. V České republice působí od roku 2001... Čtěte více...

26.

ČER

Recenze: Cestovní pojištění AXA s exkluzivní 50% slevou!


Zvažujete, jaké cestovní pojištění na svou dovolenou si sjednáte? Které je dobré a přitom levné? Právě pro Vás je tato recenze o cestovním pojištění AXA s 50% slevou!... Čtěte více...

3.

ÚNO

REKLAMA

1.Října se mění povinná výbava ve vozidle! Co nově musíte a nemusíte v autě vozit?

Datum: 30.9.2018; 22:30

 

Ministerstvo dopravy od 1.Října potvrdilo změny v povinné výbavě motorových vozidel, které pro řidiče budou znamenat výraznou úlevu, oproti stávajícímu stavu, protože výčet věcí, které musíte ve vozidle vozit se zmenší.

 

Pro lepší přehled jsme pro Vás připravili přehlednou grafiku, na které můžete vidět výrazné zúžení povinné výbavy pro motorová vozidla, která je platná od 1.Října 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Výměnu žárovek či pojistek u nových

vozidel řidiči přenechávají raději na

specializovaných servisech“

 

 

Už žádné náhradní žárovky a pojistky

 

Možná jedna z nejpříjemnějších změn je, že nově v povinné výbavě už nemusíte mít náhradní žárovky ani pojistky. Ministerstvo dopravy tento krok odůvodňuje poměrně logicky stejnými argumenty, jakými argumentují dnes už snad všichni řidiči. “Dnes jsou již vozidla na takové technické úrovni, že řidiči sami nejsou buď schopni žárovky vyměnit a vozidlo svěřují specializovanému servisu.” Uvádí k odebrání žárovek a pojistek z povinné výbavy mluvčí Ministerstva Lenka Rezková.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezervní kolo, klíč ani zvedák už ve vozidle nepotřebujete! Stačí mít sjednanou asistenční službu!

 

Další a poměrně překvapivou změnou je, že nově už ve vozidle nemusíte vozit ani rezervní kolo, klíč na kola ani zvedák, tzv. hever. Pozor však na podmínku, kterou vyhláška zmiňuje! Vyhláška o povinné výbavě totiž přesně říká, že rezervní kolo, klíč na kola a zvedák jsou povinnou výbavou s výjimkou vozidel, která mají sjednanou asistenční službu, která kryje opravu defektu.

 

Dnes je přitom základní asistenční služba standardně součástí každého povinného ručení v České Republice a fakticky by se dalo říct, že tuto výjimku splňují všechna pojištěná vozidla.

 

Z vyhlášky jsme však nezjistili, jakým způsobem bude řidič vozidla takto sjednanou asistenční službu Policii ČR během případné silniční kontroly prokazovat. Přestože totiž asistenční služby jsou součástí každého povinného ručení, ne všechny pojišťovny v rámci základní asistence nabízí úhradu defektu pneumatiky, ale pouze ji organizuje a řidič ji musí zaplatit ze svého.

 

Na dotaz, který jsme vznesli přímo na tiskové oddělení Ministerstva dopravy jsme bohužel do uzávěrky tohoto článku  nedostali odpověď, ale byla nám přislíbena v co nejkratší době. Více se o prokázání sjednané asistence brzy dozvíte v dalším článku na našem webu.

 

 

Pozitivní změny čekají také lékárničky!

 

Možná jste si všimli, že se v povinné výbavě nezmiňujeme o auto lékárničce. Ta samozřejmě v povinné výbavě také zůstává, ale také se jí týkají drobné změny.

 

Těmto změnám se věnujeme v samostatném článku: Nová autolékárnička od roku 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obecně o povinné výbavě:

Povinnou výbavu vozidla ustanovuje Ministerstvo dopravy a je uvedena v §31 a příloze č.12 vyhlášky 341/2014 SB.

 

 

 

 

 

Nejnovější články:

Kontakt

Pojištění-Přehledně.cz

IČO:           00971944

WEB:          www.pojisteni-prehledne.cz

E-MAIL:     info@pojisteni-prehledne.cz

TELEFON: 776 869 306

„Cítit se v bezpečí a být v bezpečí je obrovský rozdíl“

Sociální sítě

Naši partneři:

Snow.cz