Články - Pojišťovny a pojistný trh

Zpět

Český pojistný trh má nového giganta! Spojením České Pojišťovny a
Generali vznikla nová jednička na českém pojistném trhu s podílem 28,7%.
Nese název GENERALI ČESKÁ POJIŠŤOVNA!

Sjednejte si pojištění

Generali České pojišťovny

8.1.2020 (20:00)

 

 

Obrovská změna na českém pojistném trhu přišla koncem roku 2019. Českou pojišťovnu ani Generali již na trhu nenajdete, protože po odkoupení klientského kmenu Generali Českou pojišťovnou došlo koncem roku 2019 k samotné fúzi, čímž vznikla nová jednička českého pojistného trhu s podílem 28,7% s názvem GENERALI ČESKÁ POJIŠŤOVNA. Nový útvar najdete pod vizuálně téměř totožným logem, jaké nesla pojišťovna Generali, tedy pod křídly lva.

 

 

Nejznámější česká pojišťovna s tradicí téměř 200 let!

 

Česká Pojišťovna byla v České republice nepochybně nejznámější pojišťovnou. Nejen, že byla druhou největší pojišťovnou s tržním podílem 21,5% hned za pojišťovnou Kooperativa, ale i svou historií, která sahá až do roku 1827.

 

Za její dlouhou historii pojišťovnu potkala řada klíčových mezníků, mezi které můžeme zařadit například likvidace škod požáru Národního divadla v roce 1881. Monopolizace pojistného trhu v letech 1945-1948, ze kterého vzešla Československá pojišťovna a následný zrod České státní pojišťovny v roce 1969. Po revoluci prošla Česká pojišťovna privatizací a v roce 2015 se 100% vlastníkem České pojišťovny stal Generali CEE Holding.

 

Nyní téměř 200 let od vzniku České pojišťovny, se spojila s další významnou pojišťovací značkou, pojišťovnou Generali, a vzniká tak Generali Česká Pojišťovna, která se s tržním podílem 28,7% stane největší Českou pojišťovnou!

 

 

Generali Česká pojišťovna = Gigant s více než 4 miliony klientů!

 

Generali Česká pojišťovna má nyní po fúzi více než 4 miliony klientů, jak uvádí na svých webových stránkách. Česká pojišťovna nejdříve na podzim roku 2019 koupila pojistný kmen Generali. Samotnou fúzi pak musela schválit Česká Národní Banka, ke které došlo v samotném závěru roku 2019.

 

 

Cesta od vstupu PPF do České pojišťovny, až ke spojení gigantů.

 

Finanční skupina PPF vstoupila do řízení České pojišťovny již v roce 1995 a postupně se významně zasadila o modernizaci a pevné postavení České pojišťovny na českém trhu. V roce 2008 se PPF spojila s pojišťovnou Generali, třetí nejvýznamnější pojišťovnou v Evropě a založili společně PPF Generali Holding.

 

Společnost Generali v roce 2015 odkoupila od skupiny PPF zbytek podílu a 100% vlastníkem České pojišťovny se tak stal Generali CEE Holding, plně ovládaný pojišťovnou Generali. V roce 2019 došlo ke sloučení 2. a 6. největších českých pojišťoven a vzniká tak Generali Česká pojišťovna.

 

Luciano Cirina, generální ředitel Generali CEE Holdingu k fúzi uvedl, že "Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí".

 

Generální ředitel Generali České pojišťovny, Roman Juráš, který doposud působil jako generální ředitel České pojišťovny ke spojení s Generali dodává, že díky spojení se bude moci pojišťovna nyní zaměřit na efektivnější rozvoj digitalizace a modernizace technologií a nově vzniklá pojišťovna nabídne svým klientům nejširší produktové portfolio v České Republice.

 

Sjednejte si pojištění

Generali České pojišťovny

nyní jednoduše přes internet a navíc se slevou až 20%!

Sjednat autopojištění online

Sociální sítě:

© 2018 Pojištění-Přehledně.cz